Виктор Чавић ухапшен након вишечасовне драматичне потјере: Потегао пиштољ да би избјегао лисице VIDEO

Небојша Томашевић
Виктор Чавић ухапшен након вишечасовне драматичне потјере: Потегао пиштољ да би избјегао лисице VIDEO

БАЊАЛУКА - Познати жестоки момак из Бањалуке Виктор Чавић (45), за којим се трагало због угрожавања сигурности, ухапшен је након што је изазвао прави хаос на Мањачи, гдје је потегао пиштољ на полицајце и покушао да их прегази аутомобилом.

Драматична потјера за њим кренула је у недјељу нешто иза поноћи, када су га полицајци уочили у Бањалуци.

- Пошто је за њим била расписана потрага због сумње да је пријетио мајци дјевојке с којом је у вези, патрола је кренула према њему. Видјевши полицију, Чавић се дао у бјекство и тада је започела вишечасовна потјера - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је Чавићево возило истог дана лоцирано око 2.30 часова у Колима на Мањачи.

- Полиција га је ту сустигла и покушала да заустави. Чим је стао, Чавић је потегао пиштољ и запријетио полицајцима да ће их побити. Затим је возилом кренуо према њима како би их прегазио, али они су успјели да га избјегну, а он је побјегао. Са њим је у возилу била дјевојка Д. К, чијој је мајци раније пријетио - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је након бијега ефикасном акцијом полиције Чавић пронађен и ухапшен истог дана око 15 часова у изнајмљеном апартману у Мркоњић Граду. Према његовим ријечима, заједно с њим била је и Д. К, која је такође приведена због сумње да му је помагала у бијегу и нападу на полицију.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, казали су да Чавића терете за напад на службено лице у вршењу службене дужности, а Д. К. за помагање у извршењу тог кривичног дјела.

- Полиција је 8. септембра покушала да заустави BMW којим је управљао В. Ч, за којим је Полицијска управа Бањалука расписала потрагу. Приликом заустављања В. Ч. је усмјерио пиштољ према полицајцима, пријетећи им, а онда је возилом покушао да их удари, након чега је побјегао са лица мјеста. Осумњичени је пронађен истог дана и приведен, као и Д. К, која је била с њим у возилу када је бјежао од полиције - рекла је портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Виктор Чавић има богат криминални досије и познат је по разбојништвима.

Он је због тог кривичног дјела одлежао 30 мјесеци затвора у Казнено-поправном заводу Зеница. Током издржавања те казне 2009. године је изазвао инцидент када се, заједно с још једним затвореником, из протеста попео на кров једног од павиљона. Оптуживан је и за пљачку Нове банке у Лопарама, одакле је 2007. године украдено 45.000 КМ.

Хеликоптер

Виктор Чавић је 2016. године изазвао хаос и у Словенији и дигао на ноге тамошњу полицију, која је за њим трагала хеликоптером. Тада је био осумњичен за разбојништво и покушао је да избјегне хапшење нападом на полицију у Љубљани.

Након тога је организована велика потјера за њим. У потјерници коју су тада расписале словеначке власти наводило се да се ради о опасној и наоружаној особи, са знаковима посттрауматског стресног синдрома (ПТСП).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана