Викенд туча на подручју Бањалуке: Тукли се у кафани, испред пекаре, испред поште...

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Полиција у Бањалуци имала је пуне руке посла током протеклог викенда, а разлог су биле чак три пријављене туче.

Игор М. из Бањалуке ухапшен је након што је пијан ударио полицајца чашом у главу и разбио му аркаду, a све се десило у познатом локалу "Кафана" потврђено је „Гласу Српске“.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да се све десило у недјељу рано ујутро.

- Надлежној полицијској станици, пријављено је, да је 25. децембра у 02.20 часова у угоститељском објекту у Бањалуци дошло до нарушавања јавног реда и мира, на начин да је лице И.М. након краће вербалне расправе оштећеном лицу задало ударац чашом у предјелу главе. Усљед тога је оштећено лице задобило тјелесне повреде указана му је љекарска помоћ на Универзитетском – клиничком центру Републике Српске - наводи се у саопштењу и додаје да је 20 минута након пријаве ухапшен осумњичени.
 

Како се наводи у саопштењу,  након привођења, осумњичени И.М. је алкотестиран утврђено присуство од 2,24 промила алкохола у организму.
 

- Осумњиченом И.М. на терет се ставља кривично дјело тешка тјелесна повреда. Осим тога конобару наведеног угоститељског објекта је издат прекршајни налог због почињеног прекршаја послуживање алкохолом. О свему наведеном је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука- пише у саопштењу.
 

Осим ове, полиција је исте ноћи због туче интервенисала и у Драгочају код Бањалуке гдје су се испред објекта Пошта Српске потукле четири особе.

Како сазнајемо у тучи су учествовали Ненад Ј. Предраг Ј. Огњен Г. и Стефан Б. који су били пијани. Како сазнајемо дебљи крај у сукобу извукли су Ненад и Предраг који су задобили повреде.

Како је саопштено из полиције, ова туча им је пријављена  25. децембра око 1.30 часова.

- Изласком на лице мјеста утврђено је да је дошло до физичког сукоба између четири лица, Н.Ј., П.Ј., О.Г. и С.Б. сви из Бањалуке. Лица Н.Ј. и П.Ј. су задобила тјелесне повреде, те им је указана љекарска помоћ на Универзитетском – клиничком центру Републике Српске. Сва лица су подвргнута испитивању на присуство алкохола, којом приликом је код лица Н.Ј. утврђено 1,22 грама по килограму,  код лица П.Ј. 0,84 г/кг, код лица О.Г. 1,44 г/кг и код лица С.Б. 1,22 г/кг алкохола у организму – стоји у саопштењу.
 

Додаје се да се истрага у овом случају наставља, а дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука  се изјаснио да се ради о кривичном дјелу учествовање у тучи. 

Поред овог, током викенда забиљежена је и брутална туча испред  једне пекаре у Бањалуци гдје је С.В. неколико пута песницом у главу ударио једну особу и потом му пошприцао сузавац у очи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана