Видовићева се изјаснила о кривици, терете је за спречавање доказивања

Н1
Видовићева се изјаснила о кривици, терете је за спречавање доказивања

У Суду БиХ одржано је рочиште за изјашњење о кривици након што је потврђена оптужница Тужилаштва БиХ против адвоката Васвије Видовић.

Видовић се изјаснила да није крива.

Тужилаштво БиХ Видовић терети да је починила каривично дјело спречавање доказивања. Наводе оптужнице Тужилаштво ће доказивати позивањем пет свједока и прилагањем 15 материјалних доказа, саопшили су раније из Тужилаштва.

Оптужница терети Видовић да је 18. децембра прошле године приступила у службене просторије Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву, гдје ју је позвао осумњичени и ухапшени Ранко Дебевец, тада први човјек Суда БиХ, да га као адвокат заступа у кривичном поступку.

– Након што јој је омогућено да комуницира са осумњиченим у посебним просторијама, без присуства полицијских службеника, свјесна својих противправних радњи, а с циљем да знатно отежа доказивање кривичних дјела у поступку пред Судом БиХ, знајући да мобилни телефони осумњичених требају бити привремено одузети по наредби Суда БиХ, омогућила је осумњиченом да мобилни уређај убаци у њену торбу, те га на тај начин сакрије – наводи се у тој оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана