Ветеринарски инспектор признао да је примио мито

Срна
Ветеринарски инспектор признао да је примио мито

САРАЈЕВО- Ветеринарски инспектор у Канцеларији за ветеринарство БиХ Иво Кобаш признао је кривицу за кривично дјело примање дара или других облика користи за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

У складу са споразумом о признању кривице склопљеним са Тужилаштвом, за Кобаша је предложена казна затвора у трајању једне године, која се неће извршити ако у периоду од двије године не почини ново кривично дјело.

Предложена је и споредна новчана казна у износу од 5.000 КМ, те удаљавање из службе и забрана вршења службене дужности у периоду од пет година, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Од оптуженог ће, у складу са споразумом, бити одузета незаконита имовинска корист у износу од 100 КМ, коју је стекао извршењем кривичног дјела.

Кобаш се терети да је, приликом уласка возила у БиХ, примио дар у наведеном износу како не би вршио преглед документације и спроводио прописану процедуру приликом увоза намирница животињског поријекла у БиХ.

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Оптужени се, споразумним признањем, одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду, коју му на темељу споразума изрекне Суд БиХ. Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана