Велика акција у ФБиХ због трговине дрогом и надриљекарства, ухапшено осам особа

Срна
Foto: МУП ЗДК

САРАЈЕВО- Осам лица је ухапшено током јутрошњих претреса на подручју Високог, Кантона Сарајево и Тузланског кантона, а полиција трага за двије особе, саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Претресе полиција обавља на 13 локација на подручју Високог, седам на подручју Кантона Сарајево и двије локације на подручју Тузланског кантона.

Ријеч је о наставку опсежне полицијске акције под кодним називом „Мета“, коју спроводи Управа полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона, а усмјерена је на хапшење и процесуирање осумњичених за кривична дјела неовлашћена производња и стављање у промет дроге, одавање службене тајне, злоупотреба положаја или овлаштења и надриљекарство.

Активности у оквиру ове акције предузимају се у сарадњи и под надзором Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, а по наредби општинских судова у Зеници и Високом.

Данашње активности се проводе у сарадњи са полицијским тимовима Федералне управе полиције, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево и Управе полиције МУП-а Тузланског кантона.

Више детаља о резултатима акције МУП-а Зеничко-добојског кантона ће саопштити по њеном окончању.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана