Велика акција страних организација и српске полиције: Ухапшено 19 особа због убиства

ГС
Велика акција страних организација и српске полиције: Ухапшено 19 особа због убиства

БЕОГРАД - У Србији је ухапшено шест, а у Грчкој и Шпанији по један осумњичени за четири убиства почињена у Грчкој 2020. године.

Ухапшени се терете за учешће у убиству Стевана Стаматовића и Игора Дедовића у Атини 19. јануара 2020. године, као и за ликвидацију Алана Кожара и Дамира Хаџића на Крфу 23. јула 2020. године, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

Осам осумњичених за четири убиства у Грчкој ухапшени су у координисаној међународној заједничној акцији истражних тимова Србије, Јавног тужилаштва за организовани криминал, Апелационог тужилаштва Грчке, српске, грчке и шпанске полиције, ЕВРОПОЛ-а и ЕВРОЏАСТ-а.

Како наводе у тужилаштву, кривичним пријавама за ова убиства је обухваћено укупно 19 осумњичених, од којих је у Србији ухапшено шест лица чији су иницијали Д.Т, В.М, С.В, Н.Д, В.В и Р.С.

Они ће бити приведени и саслушани у Јавно тужилаштво за организовани криминал у Београду, након чега ће бити донесена одлука о покретању истражног поступка.

Шест осумњичених за ова убиства одраније се налазе у притворима и затворима у Србији и Црној Гори, а остали осумњичени су у бјекству, прецизирали су у Тужилаштву за организовани криминал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана