Велика акција полиције у мигрантском центру у Блажују

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - На подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Блажуј код Сарајева касно синоћ спроведена је велика акција МУП-а Кантона Сарајево.

У акцији je учествовао велики број полицијских службеника, међу којима су и специјалци, а како незванично сазнаје Кликс акција подразумијева тотални претрес читавог кампа.

РТРС преноси да је камп претерсало чак 150 полицајаца.

У питању је оперативно тактичка радња "рација" ширег локалитета Центра, којом је извршено привремено ограничење слободе кретања унутар Центра, те преглед лица, ствари и просторија у циљу проналаска лица која ту нелегално бораве као и проналаска нелегалног наоружања, наркотика, и других предмета који потичу из кривичних дјела или могу послужити за угрожавање сигурности корисника и радника Центра.

-Полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС врше претрес особа, ствари и просторија с циљем проналаска нелегалног наоружања, наркотика и других предмета који могу послужити за угрожавање сигурности корисника и радника Центра, или потичу из извршења кривичних дјела – рекла је синоћ портпарол  МУП-а КС Мерсиха Новалић.

Сарајевска полиција, ИОМ, као и Служба за послове са странцима одржавају ред у мигрантским камповима, међутим ти кампови "живе" на један посебан начин с обзиром на различитости миграната, а то до доказује и постојање група и њихових вођа, због чега веома често долази до сукоба различитих група унутар самог кампа.

Више информација о резултатима ове акције биће познато  данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана