Велика акција полиције, међу осумњиченима начелник општине

Кликс
Велика акција полиције, међу осумњиченима начелник општине

САРАЈЕВО - Полицијски службеници неколико полицијских агенција су под надзором тужиоца Тужилаштва Кантона Сарајево јутрос започели оперативну акцију у просторијама општине Трново и још неколико локација у Сарајеву и на Бјелашници.

Осумњичен су начелник Трнова Ибро Берило (СДА) и његова помоћница, а како сазнаје портал Кликс, мете акције су и бивши директор Сарајево шума Нермин Демировић (СДА) и Адис Мулаосмановић, власник компаније "Лок-Пил д.о.о." и још једна особа.

Ради се о предмету системске корупције у сектору градње и прању новца.

-По налогу и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва КС, припадници СИПА у сарадњи са припадницима МУП-а Кантона сарајево, Обавјештајно-безбједносном агенцијом и Канцеларијом за борбу против корупције КС, рано јутрос започели су реализацију акције кодног назива 'Инцитат' - саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

У току су претреси на више локација због документовања кривичног дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и то злоупотреба положаја или овлашћења и прање новца.

Претреси се врше на више од 10 локација на подручју Кантона Сарајево.

Како сазнаје Кликс, осумњичене терете да су продавали односно куповали државну имовину која је под привременом забраном располагања.

Ибро Берило је прије неколико дана хоспитализован у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана