Велика акција на Рачи: Заплијењена највећа количина цигарета у 2022.

Срна
Велика акција на Рачи: Заплијењена највећа количина цигарета у 2022.

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ одузели су на граничном прелазу Рача 51.500 кутија цигарета вриједности 309.000 КМ, што је највећа пљенидба у овој години.

У пошиљци која је улазила у царинско подручје БиХ била је декларисана радна опрема као роба која се увози, а детаљним претресом теретног возила службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из Регионалног цантра Тузла пронашли су непријављену и необиљежену акцизну робу.

Против осумњиченог лица Тужилаштву БиХ биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење, саопштено је из УИО БиХ.

Цигарете су откривене у оквиру акције “Стријелац” која је спроведена у складу са инструкцијама Тужилаштва БиХ и наредбом Суда БиХ.

Службеници УИО користили су специјалистичку опрему, донирану од Амбасаде САД.

Из УИО подсјећају да је током ове године Група за спречавање кријумчарења и прекршаја привремено и трајно одузела 91.179 кутија цигарета, 7.900 кутија ручно мотаних цигарета, двије машине за резање дувана, 1.382 килограма ситно резаног дувана и 615 килограма дувана у листу.

Управа позива грађане да на отворену и бесплатну линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а или нелегалну продају акцизних производа.

Грађани на “Вајбер” број 065 355 155 могу послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана