Узрок смрти младића и дјевојке највјероватније гушење, сутра обдукција

Срна
Foto: РТРС

ПРИЈЕДОР - У Заводу за судску медицину Републике Српске у Бањалуци сутра ће бити извршена обдукција тијела младића (29) и дјевојке (19) која су јутрос пронађена у аутомобилу паркираном у објекту у изградњи у Костајници, рекао је Срни главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор Младен Митровић.

- Увиђај је завршен. Смрт је наступила, највјероватније, гушењем. На који тачно начин, показаће обудукција. Засад ништа не указyје да је смрт посљедица извршења неког кривичног дјела- додао је Митровић.

Он је навео да након обављеног увиђаја нема сумње на кривично дјело, али да се о томе тужилаштво и дефинитивно може изјаснити након налаза обудкције и прикупљања још неких доказа на основу којих би се ово и потврдило.

- За лица Д.Б. и Н.Г. из Костајнице, чија су тијела пронађена у аутомобилу паркираном у гаражи стамбеног објекта у Костајници, утврђено је да се ради о задесној смрти која је, највјероватније, наступила као посљедица гушења - саопштено је из Полицијске управе(ПУ) Приједор.

Увиђај су обавили полицијски службеници Полицијске управе Приједор из Сектора криминалистичке полиције и дежурни тужилац приједорског Окружног јавног тужилаштва.

Полицијској станици у Костајници јутрос у 7.40 часова пријављено је да су пронађена два тијела.

Костајници ће сутра бити Дан жалости због трагичне смрти двоје младих са подручја ове општине, саопштено је из ове локалне заједнице.

Одлуку о проглашењу Дана жалости донио је начелник општине Никола Јањетовић.

- Дан жалости ће се обиљежити спуштањем застава на пола копља испред зграде општине, јавим предузећима, јавним установама и свим организацијама, предузећима и друштвима на подручју Костајнице - саопштили су из ове општине.

Због Дана жалости на јавим мјестима се неће одржавати програми јавног и забавног карактера, нити емитовати музика у угоститељским објектима.

Обавеза електронских медија са подручја Костајнице је да своје програмске садржаје прилагоде Дану жалости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана