Ужас у Задру: Унук оставио пса самог са баком, он је изгризао до смрти

ГС
Ужас у Задру: Унук оставио пса самог са баком, он је изгризао до смрти

У стану у Задру пронађена је 82-годишња жена коју је до смрти изгризао амерички стафорд. Тијело старице пронађено је јучер ујутро, а полиција је данас објавила како је ухапсила члана породице те да над њим проводи истрагу.

 Након смрти огласило се Министарство одбране Хрватске које је саопћило како је ухапшена војна особа, осумњичена за "тешко кривично дјело против опће сигурности почињено изван службе".

"Војни полицајци одвели су приведеног у службене просторије ПУ задарске, а криминалистичко истраживање проводи полиција", наводе у саопћењу, додајући да се приведени терети за тешко кривично дјело почињено изван службе.

У саопћењу у којем у име Министарства, министра и Оружаних снага изражавају жаљење због трагичног догађаја кажу и да војна полиција даље подузима "све радње у смислу утврђивања стеговне одговорности" приведеног војника.

Како пише Задарски.хр, несретну старицу напао је пас којег јој је унук оставио на чувању па на неколико дана напустио стан. Њено беживотно тијело пронашао је у уторак око 5 сати ујутро други члан породице, који је о томе обавијестио полицију.

Након запримљене дојаве да је у стану пронађена жена с повредама које упућују на насилну смрт те амерички стафорд у власништву породице, полиција је провела увиђај, а бригу о псу преузела је надлежна ветеринарска служба.

На темељу налога Жупанијског државног тужилаштва, на Одјелу патологије проведена је обдукција над тијелом 82-годишње жене те је утврђено да је умрла од посљедица угриза пса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана