Ужас у Приједору: Тукао дијете мотком, струјним каблом и дрвеним штапом

Срна
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР - Приједорско Окружно јавно тужилаштво подигло је оптужницу против мушкарца из Приједора Џ.М. због насиља над малољетним дјететом које је у породичној кући тукао мотком, електричним каблом и дрвеним штапом, објавило је данас ово тужилаштво.

У оптужници се наводи да је Џ.М. 2019. године у породичној кући истукао малољетно дијете тањом дрвеном мотком по леђима и тијелу, при чему је дијете задобило више тракастих подлива.

Ово лице се терети да је 2021. године електричним каблом и дрвеним штапом више пута ударио дијете по леђима и другим дијеловима тјела и том приликом дијете је задобило подливе по кољенима и огреботине на поткољеницама и леђима.

Он је оптужен за кривично ђело насиље у породици, а Кривичним закоником Републике Српске прописана је казна затвора од двије до 10 година за онога ко примјеном насиља, дрским и безобзирним понашањем угрози тјелесни интегритет и доведе до повреде физичког интегритета члана своје породице - ђетета.

Тужилаштво је данас објавило и оптужнице против Р.Б. због угрожавања безбједности и против П.Б. због неовлаштене производње и промета дроге.

У оптужници се наводи да је Р.Б. 10. јула 2019. године у згради Полицијске управе Приједор, након вербалне расправе, пријетио полицијском службенику К.Д. да ће га убити.

Кривичним закоником Републике Српске прописана је казна затвора од шест мјесеци до три године за онога ко угрози безбједност службеног лица у вези са вршењем његове дужности.

У оптужници се наводи да је П.Б. 7. јуна 2019. године у Новом Граду држао марихуану, екстази и спид ради продаје, те да је 15. јануара 2021. године продао марихуану мушкарцу К.М. у овом граду.

Кривичним закоником Републике Српске прописана је казна затвора од једне до 10 година за онога ко држи дрогу ради продаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана