Ужас: Полиција објавила детаље два убиства у Загребу

GS
Foto: Arhiva

Полиција је објавила да је јутрос умро мушкарац који је јуче ујутро убио супругу на загребачком Максимиру. Жена је, подсјетимо, умрла у болници након што ју је муж упуцао. Полиција га је уз средства присиле ухапсила, но касније је дошла до информације да је попио средство како би си одузео живот. Пребачен је у болницу гд‌је је рано јутрос преминуо.

Јуче је објављено и да је у четвртак навече убијена 67-годишња жена на загребачким Средњацима. Убио ју је 35-годишњак који је насилно ушао у стан. Жену је познавао од раније. Избо ју је ножем с којим се и удаљио с мјеста злочина. Пронађен је касније на адреси становања на подручју Чрномерца. Ухапшен је и налази се у притвору, пише index.

Полиција је сада објавила детаље за два злочина. 

Полиција о убиству и самоубиству на Максимиру

"Јуче, 5. априла око 7.25 сати, на Максимиру, у стану, сумња се да је члан породице 62-годишњак починио казнено д‌јело "Тешко убиство женске особе" из чланка 111.а ставак 2. Казненог закона на штету 59-годишње чланице породице, на начин да је према њој из ватреног оружја испалио хитац с намјером да убије.

Млађи мушки члан породице му је тада и у међусобном нагуравању одузео ватрено оружје те потом истрчао из стана. Тада се осумњичени затворио у кућу у коју су полицијски службеници насилно ушли при чему су приоритетно из стана изнијели рањену жену која је одмах превезена у КБЦ Загреб.

Осумњиченог, који није поступао по наредбама полицијских службеника, уз употребу средстава присиле су ухапсили и ставили под надзор након чега је приведен у службене просторије полиције на криминалистичко истраживање. Полиција није имала ранијих поступања у породици, а током криминалистичког истраживања утврђено је да је оружје којим је почињено ово казнено д‌јело осумњичени посједовао легално.

Рањени члан породице, супруга,  је накнадно од посљедица повреда преминула у КБЦ Загреб.

Током криминалистичког истраживања, с обзиром да се дошло до информације да је осумњичени претходно попио средство с намјером да себи одузме живот, превезен је у КБЦ Загреб гд‌је је рано јутрос од посљедица учињеног преминуо", саопштила је полиција. 

Детаљи злочина на Средњацима

Преносимо и полицијско саопштење о злочину на Средњацима.

"Полицијски службеници Полицијске управе загребачке довршили су криминалистичко истраживање над 35-годишњаком због сумње у почињење казненог д‌јела 'Убиство' на штету 67-годишњакиње.

Сумња се да је у четвртак, 4. априла око 20,50 сати, на Средњацима, осумњичени 35-годишњак насилно ушао у стан оштетивши врата гд‌је се налазила 67-годишњакиња коју познаје. 

Одмах по уласку у стан физички ју је напао те оштрим предметом-ножем задао више убодних рана по тијелу од посљедица чега је жена преминула док се он са средством извршења удаљио на адресу становања на подручју Чрномерца. 

Истога је дана трагом сумње загребачких полицајаца пронађен на адреси становања гд‌је је ухапшен и доведен у службене просторије полиције. Средство извршења пронађено је недалеко од адресе пребивалишта осумњиченог.

Током данашњег дана осумњичени је предан притворском надзорнику док је казнена пријава поднијета Жупанијском државном тужилаштву у Загребу", саопштила је полиција. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана