Уз високе мјере безбједности Сјеница спроведен у Тужилаштво

ГС
Уз високе мјере безбједности Сјеница спроведен у Тужилаштво

Уз високе мјере безбједности у Окружно јавно Тужилаштво у Бањалуци спроведен је Јеленко Копрановић Сјеница због напада на полицајца у Бањалуци.

Јеленко Копрановић, који је одраније познат по сукобу с законом, ухапшен је у суботу због сумње да је оштетио возило паук службе и затим ударио полицајца, потврђено је за "Глас Српске"

Све се десило у на паркингу испред кафића "Круг" у центру Бањалуке гдје се Копрановић наводно непрописно паркирао па је стигло возило такозване паук службе.

Повријеђеном полицијском службенику љекарска помоћ је указана у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, саопштено је из Полицијске управе Бањалуке.

Напада на полицијског службеника догодио се ноћас око 2.00 часа када је "паук" покушао да премјести непрописно паркирани аутомобил "БМВ".

Из полиције су навели да су полицијски службеници у Улици Иве Лоле Рибара у Бањалуци уочили непрописно паркирано путничко возило "БМВ", након чега је на лице мјеста стигао "паук" како би премјестио наведено возило.

У тренутку припремних радњи из оближњег угоститељског објекта изашло је лице Ј.К. које је сјело у возило, нагло га стартовало и помјерило неколико метара, а потом изашло из возила и пришло полицијским службеницима.

Том приликом се ово лице оглушило о законито издато наређење полицијских службеника и напало је једног полицијског службеника тако што га је песницом ударио у главу, услијед чега је полицајац задобио тјелесне повреде.

Приликом довођења у полицијску станицу, лице Ј.К. упутило је озбиљне пријетње двојици полицијских службеника, што је код истих изазвало осјећај страха и узнемирености.

Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а лице Ј.К. ће вечерас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Ухапшеном се на стављају кривична дјела спречавање службеног лица у вршењу службене радње и угоржавње сигурности.

Копрановић ударио песницом у главу полицајца, па пријетио у полицијској станици

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана