Приједорчанин оптужен да је усмртио пјешака, а његов познаник да је сакрио ауто

Н.Т.
Приједорчанин оптужен да је усмртио пјешака, а његов познаник да је сакрио ауто

ПРИЈЕДОР- Гојко В. из Приједора оптужен је да је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо пјешак Љубоје Ј. а у овом случају оптужницом је обухваћен и Ђорђе Р. јер је возачу помогао да сакрије аутомобил након несреће како би избјегао одговорност, потврђено је "Гласу Српске".

Оптужницу против њих подигло је приједорско Окружно тужилаштво, које Гојка В. терети за угрожавање јавног саобраћаја и неуказивање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи.

Ђорђа Р. терете за помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Према оптужници, коју је потврдио Основни суд у Приједору,  саобраћајна несрећа за коју се терети Гојко В. десила се 13. маја 2018. године пола часа иза поноћи у Омарској у засеоку Данићи.

Наводи се да је Гојко В. возећи "фијат пунто" налетио на пјешака  који му је био окренут леђима те га је ударио и одбацио 30 метара нанијевши му тешке повреде од којих је преминуо.

Наводи се да је оптужени возио 70 километара на час, а на тој дионици пута дозвољена брзина је била до 60 километара на час.

- Оптужени је био  свјестан да усљед таквог кретања може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност живот људи, али је олако држао да неће наступити забрањена посљедица. Тако је током управљања возилом у ноћним условима вожње, коловозом који се пружао у лијеву кривину, није обратио пажњу на пјешака  који се налазио на коловозу. Предњим десним дијелом возила ударио је у лијеву ногу пјешака који се кретао регионалним путем у истом смјеру испред аутомобила, леђима окренут наилазећем аутомобилу, заузимајући око метар ширине саобраћајне траке од десне ивице коловоза. Усљед тога пјешак је набачен на аутомобил те је ударио у вјетробранско стакло након чега је одбачен 30 метара унапријед у путни канал-наводи се из оптужници те додаје да је пјешак Љубоје Ј. преминуо усљед масивних и вишеструких повреда које је  задобио.

Према оптужници Гојко В. је након несреће побјегао те није указао помоћ пјешаку нити је о томе обавијестио Дом здравља.

Ђорђа Р. терете да је исту вече након саобраћајне несреће Гојку В. пружио помоћ тако што му је омогућио да у његову гаражу остави аутомобил на коме су били трагови саобраћајне несреће.

Он је гаражу закључао и како се наводи тако је возачу омогућио да не буде откривен као извршилац кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана