Условна казна ухапшеном у кацији "Келнер" за посједовање аутоматског пиштоља

Н.Т.
Условна казна ухапшеном у кацији "Келнер" за посједовање аутоматског пиштоља

БАЊАЛУКА - Милан Грујић из Градишке, који је хапшен у акцији "Келнер" због дроге, осуђен је у бањалучком Окружном суду на условну казну од пола године затвора за недозвољено држање оружја, односно аутоматског пиштоља "шкорпион".

Према пресуди коју је изрекао, судија  појединац Благоја Драгосављевић, Грујић неће ићи у затвор ако у року од двије године не почини ново кривично дјело.

Пресудом је од оптуженог одузет пиштољ "шкорпион" који ће бити уништен.

Грујић је био првооптужени за шверц дрогом у предмету "Келнер", али је Тужилаштво одустало од кривичног гоњена за то дјело прозив њега.

Тако је он осуђен само за посједовање пиштоља, односно за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја

Грујић је сада осуђен јер је од неутврђенопг дана па до  20. новембра 2021. године у кући у Градишци држао аутоматски пиштољ "шкорпион", што према закону није дозвољено.

Судија Драгосављевић је казао да суд сматра да је доказано да је оптужени држао оружје које није дозвољено грађанима.

- Уловна осуда је изречена јер је оптужени оружје држао као успомену на покојну мајку. За њега није набавио муницију,а нема доказа да је оружје кориштено. Оптужени је неосуђиван и породичан. Суд сматра да ће се постићи сврха кажњавања - рекао је кратко судија Драгосављевић.

Милан Грујић је у предмету "Келнер" био оптужен за шверц кокином заједно са Далибором Панићем (39) и Душаном Глишићем (30) из Градишке.

Међутим Окружно тужилаштво је због недостатка доказа одустало од оптужби против Грујића.

Панић и  Глишић осуђени су у бањалучком Окружном суду на по годину и шест мјесеци затвора због продаје кокаина на подручју Градишке.

Акција "Келнер" спроведена је крајем новембра лани у Градишци, а назив је добила по двојици осумњичених који су радили као конобари, док је Грујић радио на бензинској пумпи. Након хапшења сви су два мјесеца провели у притвору.

Током суђења утврђено је да је у овом случају почињено низ пропуста у односу на оптужне против Грујића.

Његова одбрана је указала да су бројни докази прикупљени незаккнито.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана