Управа за индиректно опорезивање у више акција одузела дуван у вриједности 45.110 КМ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ у неколико акција на подручју Живиница и Тузле одузели су одређену количину дувана и цигарета који нису били обиљежени акцизним маркицама УИО, тржишне вриједности процијењене на 45.110 КМ.

На основу оперативних сазнања службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из Регионалног центра Тузла спровели су оперативну акцију "Бункер", саопштено је из УИО.

Након што су уочена два путничка моторна возила на подручју Живиница у којима је пронађена одређена количина ситно резаног дувана без законом прописане документације, извршене су даље провјере на основу инструкција тужиоца Тужилаштва БиХ и судије за претходни поступак.

Осим путничких моторних возила, извршен је и претрес породичне куће и помоћних просторија у власништва лица чији су иницијали Х.М. те у посебно направљеном скровишту у гаражи породичне куће пронађена одређена количина акцизне робе која није била обиљежена акцизним маркицама УИО.

Укупна количина привремено одузетог ситно резаног дувана износи 130,7 килограма.

У оперативним активностима на подручју града Тузле овлаштени службеници УИО су код три лица пронашли и привремено одузели 103,4 килограма ситно резаног дувана и 966 паклица цигарета.

Одузети акцизни производи нису били обиљежени акцизним маркицама УИО.

Против лица код којих је пронађена акцизна роба намијењена црном тржишту у БиХ биће покренуте законом прописане мјере и радње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана