Упаљачем запалио заштитну цераду па изазвао пожар на помоћном објекту

Јасмина Салопек
Упаљачем запалио заштитну цераду па изазвао пожар на помоћном објекту

ГРАДИШКА - В. Г. из Градишке ухапшен је због сумње да је упаљачем запалио заштитну цераду на помоћном објекту због чега је дошло до пожара.

Из Полицијске управе Градишка саопштили су да је осумњичени убрзо идентификован, те да је починио кривично дјело паљевина.

- Полицијској станици Нова Топола у понедјељак увече пријављено је да је у мјесту Вилуси код Градишке дошло до пожара на помоћном објекту у приватном власништву – саопштили су из полиције.

Додају да је пожар угашен од стране Професионалне ватрогасне јединице Градишка, а на објекту је причињена материјална штета, без повријеђених лица.

-Оперативним радом полиција је идентификовали В. Г. којег сумњичимо да је изазвао пожар, након чега је лишен слободе. Извршеним алкотестирањем  утврђено је присуство алкохола – појаснили су из полиције.

Истичу да су службеници Полицијске управе Градишка и инспектор за експлозивне материје и заштиту од пожара јуче обавили увиђај. 

- Том приликом утврђено је да је употребом упаљача запаљена заштитна церада, те причињена материјална штета на помоћном објекту. Обавијештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да осумњичени буде испитан на наведене околности, те да се  достави извјештај о почињеном кривичном дјелу- навели су у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана