Уложена жалба на ослобађајућу пресуду у предмету "Заклопача"

Срна
Уложена жалба на ослобађајућу пресуду у предмету "Заклопача"

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ упутило је Апелационом одјељењу Суда БиХ жалбу на првостепену ослобађајућу пресуду за петорицу оптужених за ратни злочин против човјечности у предмету "Заклопача".

Жалба је упућена због битне повреде одредаба кривичног поступка, као и погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво у овом предмету терети Радомира Пантића, Бранка Јоловића, Миломира Милошевића, Ненада Вукотића и Николу Лошића за злочин почињен у мају 1992. године, када је приликом напада на село Заклопача у близини Милића, убијено најмање 57 цивила бошњачке националности, међу којима и 11 дјеце, чији посмртни остаци су у највећем дијелу ексхумирани и идентификовани.

У жалби Тужилаштва акценат је стављен на доказе и исказе свједока којима се оптужени терете да су за вријеме наведеног догађаја били на локацији и лично учествовали у убиствима цивила, што је доказивано исказима свједока и материјалним доказима приложеним уз оптужницу.

Уложеном жалбом тражи се да се првостепена пресуда укине, поново закаже претрес те оптужени прогласе кривим и казне по закону, наводи се у саопштењу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана