Уложена жалба на одлуку о неодређивању притвора осумњиченима у акцији "Kластер"

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ упутило је жалбу Суду БиХ на одлуку да не одреди притвор за пет осумњичених који су ухапшени у акцији "Кластер".

"Суд БиХ наведеним осумњиченим одредио је мјере забране, а жалба је упућена јер тужилаштво сматра да се једино одређивањем мјере притвора, може осигурати неометано провођење и окончање истраге", наведено је у саопштењу из Тужишилаштва БиХ.

Из Тужилаштва истичу да се жалба не односи на преосталих шест осумњичених којима су одређене мјере забране, како је и предложило Тужилаштво.

Наведени осумњичени су под истрагом због организованог крминала у вези са више коруптивних кривичних дјела, повезаних са трговином дипломама.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) ухапсили су у уторак, 21. фебруара, у оквиру акције "Кластер" 11 лица повезаних са незаконитим издавањем и недозвољеном трговином факултетским дипломама на подручју БиХ.

Акција је реализована на подручју Бањалуке, Бијељине, Источног Сарајева, Приједора, Козарске Дубице, Брчког, Травника и Мостара, а претреси су извршени на 18 локација, и то девет стамбених објеката и покретних ствари физичких лица и девет високошколских установа.

Том приликом откривено је и привремено одузето 75 личних студентских досијеа, матичне књиге, евиденције и регистри и друга послова документација, 165.000 КМ, рачунари као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана