Украли сеф са 8.000 евра и потрошили новац: Српчанин и три малољетника осумњичени зa провале

Јасмина Салопек
Украли сеф са 8.000 евра и потрошили новац: Српчанин и три малољетника осумњичени зa провале

СРБАЦ – Полиција је ухапсила Дарија Кежића (19) из Српца због сумње да је на подручју ове општине заједно са три малољетника из двије куће украо новац, алат и оружје укупне вриједности 25.000 КМ, те његовог суграђанина Раду Шурлана (26) осумњиченог да је од Кежића купио украдену пушку, сазнаје „Глас Српске“.

-Из једне куће украли су сеф у коме је било 8.000 евра. Сеф су развалили, узели новац и  потрошили га – каже извор „Гласа“ близак истрази.

-Полиција је саопштила да су Полицијски службеници Полицијске станице Србац  јуче идентификовали су и лишили слободе Д.К. из Српца, који се сумњичи да је на подручју општине Србац, заједно са три малољетна лица, починио кривично дјело тешка крађа и лице иницијала Р.Ш. из Српца, који се сумњичи да је починио кривична дјела прикривање и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Дан раније полицији у Српцу, око 16,20 часова, оштећени је пријавио да је у мјесту Ресавац, општина Србац, од стране непознатог лица или више њих, извршенa провала у двије породичне куће, из којих је отуђена већа количина новца, оружје, телевизори, разни алати, чиме је причињена материјална штета у износу од око 25.000 КМ.

-Оперативним радом полицијских службеника, идентификован је и лишен слободе Д.К. који се сумњичи да је починио кривично дјело тешка крађа са три малољетна лица на начин да су употребом физичке снаге и подесног алата дјеловали на улазна врата на двије породичне куће оштећеног, ушли у унутрашњост и из истих отуђили наведене предмете – кажу у полицији.

Додају да је даљим радом полицијских службеника, лишен слободе Р.Ш. због сумње да је од лица Д.К. откупио ловачку пушку која потиче из кривичног дјела, док су код истог пронађене и одузете двије ручне бомбе.

Полицијски службеници Полицијске станице Србац настављају предузимати оперативне мјере и радње у циљу документовања предмета.

О свему су обавијештени дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и дежурни тужилац за малољетнике, који су наложили да се након комплетирања предмета против Д.К. и три малољетна лица поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу тешка крађа, а против Р.Ш. извјештај за почињена кривична дјела прикривање и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана