Украденим аутом јурио ливадама, рушио ограде и возио на два точка

ГС
Украденим аутом јурио ливадама, рушио ограде и возио на два точка

Послије филмске потјере соколачка полиција ухапсила је Е.Х. из Сарајева након што је затечен у ”цитроену Ц4” који је прије четири дана украден у улици Бутмирска цеста у Кантону Сарајево.

Како сазнајемо Е.Х. се током бјекства од полиције исказао насилничком и опасном вожњом на којој би му позавидјели и најискуснији каскадери из холивудског серијала ”Брзи и жестоки”.

Очевици причају да одбјегли возач није штедио ни себе ни друге. Осим јавног саобраћаја угрожавао је и сеоска имања тако што је ”цитроеном” дословно ”прескакао” њиве и ливаде. Успут је рушио дрвене и жичане ограде, а на моменте је чак возио на два точка, чудом избјегавши теже посљедице. На крају је возило оставио уз шуму и пјешке је наставио бјекство, али је убрзо пронађен и ухапшен.

У ПУ Источном Сарајево наводе да је Е.Х., након вишечасовне потјере, ухапшен данас око 12.30 часова у мјесту Бјелосављевићи код Сокоца због сумње да је 18. августа украо аутомобил ”цитроен” у Бутмирској цести.

Појашњавају да је ПУ Источно Сарајево обавијештена од стране МУП-а Кантона Сарајево да се извршилац са украденим возилом удаљио у правцу терирорије коју покрива Управа и одмах су предузете све законом предвиђене мјере и радње на њиховом проналаску.

”Возило је 21. августа уочено на магистралном путу Подроманија -Соколац у мјесту Гласиначко Поље, те како се возач није зауставио на наређење полицијских службеника за њим је кренула потјера”, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Додају да је о свему обавијештен дежурни тужилац уз чију сагласност ће осумњичени и украдено возило бити предати МУП-у Кантона Сарајево на даље поступање.

”Такође, осумњичени Е.Х. ће биће санкционисан за прекршаје из области Закона о основама бебједности саобраћаја на путевима БиХ, које је починило на територији ове Управе”, наводе у ПУ Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана