Уклоњено 18 експлозивних средстава код Травника

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Деминерски тимови Федералне управе цивилне заштите су на подручју Турбе код Травника очистили нових 60.072 метра квадратних сумњиве површине и уклонили 18 експлозивних средстава.

На овом задатку су били ангажовани деминерски тимови из Травника, Бусоваче и машински тим Федералне управе цивилне заштите.

Ово ризично подручје налазило се у близини Мјесне заједнице Турбе, између насеља Варошлук и Нула, а кроз локацију пролази пут који спаја наведена насеља и који није кориштен због опасности од мина, саопштено је из Федералне управе цивилне заштите.

У насеља Варошлук и Нула вратило се 80 одсто расељеног становништва, а уклањањем минске опасности створени су услови за реконструкцију пута који пролази кроз ову локацију, те његово кориштење.

Техничким извиђањем овог задатка пронађена је једна противпјешадијска мина (ПМР-2А) и 17 комада неексплодираних убојитих средстава (НУС).

Примопредаја овог деминерског задатка је обављена између представника Федералне управе цивилне заштите и Центра за уклањање мина БиХ, а представник општине Травник је упознат о обављеним радовима и границама деминиране површине, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана