Укинута пресуда Бијељинцу осуђеном за убиство суграђанина, случај враћен на ново суђење

Небојша Томашевић
Укинута пресуда Бијељинцу осуђеном за убиство суграђанина, случај враћен на ново суђење

БАЊАЛУКА - Вијеће Врховног суда Републике Српске укинуло је пресуду Милету Росићу (43) из Бијељине којом је био осуђен на шест година затвора за убиство суграђанина Синише Гламочанина (30) и случај је враћен на ново суђење.

У Врховном суду РС су појаснили да је уважена је жалба бранилаца оптуженог, укинута пресуда Окружног суда у Бијељини од 18. децембра 2019. године и предмет враћен том суду на поновно суђење.

Врховни суд РС је раније већ једном укидао пресуду истог суда којом је Росић тада добио 11 година и два мјесеца затворске казне за споменуто кривично дјело.

Росић је злочин починио у јулу 2016. године, а раније је пред бијељинским судом тврдио да је пуцао у нужној одбрани.

Његов бранилац је пред истражним и судским органима тврдио да је Гламочанин дошао на кућни праг Росићу и пријетио да ће га убити и да ће му силовати кћерку, уколико овај не “изађе” из одређених послова, а онда физички насртао на њега, након чега је Росић пуцао из пиштоља и усмртио га.

И Росић и Гламочанин прије овог догађаја већ су били осуђивани за убиства.

Росић је одлежао затворску казну због друмског разбојништва 2005. године у којем је убијен тада малољетни Д. П. (14).

Гламочанин је осуђиван за убиство двојице полицајаца у Београду и издржао је деветогодишњу затворску казну у Сремској Митровици, а у тренутку када је убијен, у Окружном суду у Бијељини је још имао активних предмета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана