Укинута пресуда осуђеном за обљубу четири дјевојчице

Небојша Томашевић
Укинута пресуда осуђеном за обљубу четири дјевојчице

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду којом је Драган Б. (24) из Лакташа осуђен на 19 година затвора због сексуалног злостављања четири дјевојчице са чијом мајком је био у емотивној вези.

Он је био осуђен због више кривичних дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година у стицају са кривичним дјелом задовољење полних страсти пред дјететом.
- Уважавањем жалбе браниоца укинута је пресуда Окружног суда Бањалука и предмет је враћен том суду на поновно одлучивање - наведено је у одлуци Врховног суда РС.

Према оптужници бањалучког Окружног тужилаштва Драган Б. је сексуално злостављао четири сестре рођене 2005, 2007, 2008. и 2013. године. Терете га и да је имао полне односе са њиховом мајком док су дјевојчице биле присутне у просторији.

Суђење у овом предмету је, због заштите жртви, било  затворено за јавност. У оптужници се како сазнајемо, између осталог, наводи да је оптужени у периоду од марта 2019. године до фебруара 2020. године у кући гдје су  дјевојчице живјеле са мајком у једном селу код Лакташа, као и у својој породичној кући, у више наврата “починио обљубу и другу полну радњу изједначену са обљубом” над сестрама.

Додаје се  и да је био у емотивној вези са њиховом мајком М.Ј.  (39) и “наводно јој помагао у пољопривредним радовима те свакодневно боравио у њиховој кући у вријеме док је био одсутан отац малољетне дјеце”.

На ранијем рочишту у Врховном суду РС, жалбу је изнијела само одбрана, док је тужилаштво подржало  пресуду Окружног суда у Бањој Луци из јула прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана