Укинута ослобађајућа пресуда оптуженима за утају више од 200.000 КМ

Срна
Укинута ослобађајућа пресуда оптуженима за утају више од 200.000 КМ

САРАЈЕВО - Савјет Апелационог одјељења Суда БиХ укинуо је првостепену ослобађајућу пресуду Суда БиХ којом су Аида и Сенад Сврака оптужени за пореску утају у износу већем од 200.000 КМ, те је одређено одржавање новог претреса.

Савјет је 8. августа донио другостепену одлуку у предмету "Аида Сврака и други" којом је уважена жалба Тужилаштва БиХ, саопштено је из Суда БиХ.

Првостепеном пресудом Суда БиХ оптужени Аида и Сенад Сврака и правно лице "Елстер комерц" из Сарајева ослобођени су оптужбе за почињена кривична дјела.

Аида Сврака и Сенад Сврака ослобођени су оптужбе да су заједнички управљали пословањем фирме "Елстер комерц", те да су од маја 2008. до априла 2011. године избјегли да плате давања прописана пореским законодавством БиХ пружањем лажних података о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа обавеза, а износ пореза чије се плаћање избјегавало премашио је 200.000 КМ.

"Елстер комерц" из Сарајева ослобођен је оптужбе да је као правно лице располагао протиправно оствареном имовинском користи од 3.569.592 КМ коју су у име, за рачун и у корист ове фирме остварили Сенад и Аида Сврака, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана