Укинута ослобађајућа пресуда Бањалучанину оптуженом за полно насиље

Небојша Томашевић
Укинута ослобађајућа пресуда Бањалучанину оптуженом за полно насиље

БАЊАЛУКА – Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду којом је А.Ш. из Бањалуке ослобођен оптужби за полно насиље над дјететом и насиље у породици над бившом супругом и дјецом те је случај враћен на ново суђење, потврђено је "Гласу Српске"

- Вијеће је прихватило жалбу бањалучког Окружног  тужилаштва и предмет вратило на ново одлучивање  Окружном суду у Бањалуци - рекла је секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Оптужени А.Ш. се, осим за полно насиље над дјететом, теретио  за чак четири кривична дјела насиља у породици или породичној заједници, а случај је био  затворен за јавност.

Према оптужници А. Ш. је у периоду од априла 2016. до јула 2017. године у намјери задовољења полних нагона у више наврата починио полне радње над двоје малољетне дјеце. Према наводима из овог документа та кривична дјела је починио над својим малољетним кћеркама (2008. и 2009. годиште) тако што је поред њих лежао без доњег веша, ходао го по кући.

Оптужница га је теретила и да је дјецу и њихову мајку, односно своју бившу супругу, физички и вербално нападао те безобзирним понашањем угрозио интегритет дјеце.

Бањалучанин А.Ш. је ухапшен још у октобру 2017. године, али се током поступка бранио са слободе. Због заштите идентитета жртви, не можемо објавити идентитет оптуженог.

У првостепеној пресуди од 31. децембра 2020. године се наводило да тужилаштво није успјело да докаже наводе оптужнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана