Укинут притвор ухапшенима у акцији „Сториџ“

Jасмина Салопек
Укинут притвор ухапшенима у акцији „Сториџ“

САРАЈЕВО - Суд БиХ укинуо је притвор осумњиченима у акцији „Сториџ“ Вељку Угреновићу, Младену Грбићу, Сави Драгишићу, Саши Видовићу, Филипу Муњерану, Гордану Гвоздену, Дражену Карану, Небојши Тојагићу, те Дариу Ташкову осумњиченим за организовани криминал, односно шверц дроге, оружја и људи, те крађе .

Притвор им је укинут на приједлог Тужилаштва БиХ.

Након укидања притвора, суд им је одредио мјеру забране напуштања боравишта које не смију напуштати без претходног одобрења Суда БиХ осим уколико га напуштају да би се појавили у овој кривичноправној ствари по позиву Суда или Тужилаштва БиХ.

- Уколико је хитно потребно да напусте мјесто боравишта, осумњичени се могу обратити суду образложеним захтјевом о којем ће суд одлучити у сваком конкретном случају - наводи се у саопштењу Суда БиХ.

Додају да им је изречена и мјера забране путовања и од осумњичених се привремено одузимају важеће путне исправе.

Провјеру мјере забране напуштања боравишта спроводиће овлашћена службена лица Полицијске станице Градишка, Полицијске станице Нови Град и Полицијске управе Бања Лука, појашњавају у Суду БиХ.

Осим тога, забрањено им је састајање с одређеним особама и сваки облик контактирања с другим осумњиченима и свједоцима у овом предмету.

- Вељко Угреновић и други осумњичени су да су починили кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама, кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе, кривичним дјелом кријумчарење људи и кривичним дјелом тешка крађа - појаснили су из Суда.

Они су ухапшени 8. децембра прошле године, а приликом претреса је откривена лабораторија за узгој марихуане, те је заплијењено 11 скупоцјених аутомобила, око 100.000 КМ, пушке, пиштољи... Они су, према тврдњи Тужилаштва БиХ, дужи период кријумчарили дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом у Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку. Истрагом су обухваћени и Миливоје Ловреновић, за којим је расписана потјерница због убиства Славише Стојановића, његов син Душан те Предраг Петковић, Јовица Грујић, Дарио Јекић и Владица Павловић.

Они се терете да су довезли 460 килограма сканка како би га препродали у Хрватску, а успјели су у Словенију прокријумчарити хероин вриједан 38.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана