УКЦ се огласио о стању убице из Санског Моста

Небојша Томашевић
УКЦ се огласио о стању убице из Санског Моста

БАЊАЛУКА - Мехмед Вукалић, који је убио троје радних колега  у Гимназији у Санском Мосту, а потом пуцао у себе, након операције је стабилан и смјештен је на интензиву његу те се очекује да не буде посљедица по његово здравље.

Ово је на конференцији за новинаре, наводећи инцијале пацијента, рекао начелник Клинике за торакалну хирургију Марко Кантар, који је био на челу тима када је нападач из Санског Моста Мехмед Вукалић довезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Појаснио је да је пацијент примљен са простријелном раном грудног коша и масивним крварењем.

- Пацијент М.В. је имао повреду плућа, зида грудног коша. Хитно је оперисан и збринути су повреде и он је стабилан и очекује се да остане стабилан и да не буде посљедица по здравље - рекао је др Кантар.

Појаснио је да је метак прошао јако близу срца пацијента, али оно на срећу није повријеђено.

- Метак је ушао на предњој страни зида грудног коша код брадавице дојке и изашао на леђа. Повријеђен је и горњи и доњи режањ лијевог крилног плућа- рекао је Кантар.

Директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да је и ово показало да је ова институција оспособљена за извођење најзахтјевнијих оперативних захвата које се изводе у највећим клиникама Европе и Свијета.

Вукалића у УКЦ-у чува полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана