Ухапшено шест Братунчана осумњичених за шверц стоке и миграната

Небојша Томашевић
Ухапшено шест Братунчана осумњичених за шверц стоке и миграната

БРАТУНАЦ - Шест особа ухапшено је у акцији "Рута" због сумње да су били чланови организоване криминалне групе која се бавила кријумчарењем стоке из Србије у БиХ, а терете их и за кријумчарење илегалних миграната. Незванично, приведени су Горан А., Радан А., Немања Ф., Жељко Ј., Предраг Ђ. и Младен Ђ. сви из Брантунца.

Акцију су извели припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) на подручју Подриња и Братунца по налогу Тужилаштва БиХ.

Ухапшене Тужилаштво  терети се да су више мјесеци, дјелујући као организована група, кријумчарили већу количину стоке, са подручја Србије у БиХ. Стоку су преко Дрине превозили у чамцима и другим пловилима која су држали скривена на обали ријеке. Група је, како тврди Тужилаштво, тако избјегавала царинске и ветеринарске контроле прлиликом увожења стоке у БиХ.

- Осумњичени су увезену стоку  даље кријумчарили и продавали у БиХ, а све ради стицања незаконите имовинске користи. Након извршених активности, поступајући тужилац одредиће се о даљим активностима у предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Из МУП-а РС су саопштили да је акција "Рута" усмјерена на откривање и сузбијање дјеловања криминалне групе која се бавила кријумчарењем стоке са подручја  Србије на подручје БиХ, преко Дрине, избјегавајући мјере граничне контроле.

-У оквиру акције слободе  лишена су лица Г.А, Р.А, Н.Ф, Ж.Ј, П.Ђ. и М.Ђ, сви из Братунца због постојања основа сумње да су од октобра 2020. године до маја ове године починили кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и кријумчарење. Током акције претресен је већи број објката које користе осумњичени - саопштио је МУП РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана