У акцији "Друм" ухапшено пет припадника МУП-а кантона Сарајево

Ј.Са
У акцији "Друм" ухапшено пет припадника МУП-а кантона Сарајево

САРАЈЕВО - Полицајци Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево М. К. (51), А. Ф. (51), Ј. К. (31), М. Х. (48) и Ш. А. (47) ухапшени су у акцији "Друм" због сумње да су починили кривична дјела примање награде и злоупотреба положаја или овлаштења, сазнаје "Глас Српске".

Из Федералне управе полиције (ФУП) Кантона Сарајево саопштили су да је акција започета данас под надзором Кантоналног тужилаштва КС.

- У склопу наведених активности, а по наредби Општинског суда у Сарајеву, извршени су претреси на пет локација на подручју Кантона Сарајево, којом приликом је слободе лишено пет особа М. К, А.Ф, Ј.К, М.Х. и Ш.А, а ради се о овлаштеним службеним лицима МУП-а КС - наводе из ФУП-а.

Како додају, ухапшене терете да су у посљедњих годину дана посредно или непосредно захтијевали, примили и прихватили новчану награду, другу корист и обећање награде за себе или другог, користећи свој службени положај.

- Они ће након криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима, бити предати у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево - истичу из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана