Ухапшено осам особа Босанској Крупи и Бихаћу, пронађено оружје и поруке на арапском језику

ГС
Foto: Кликс

БИХАЋ - У Босанској Крупи и Бихаћу касно синоћ урађени су претреси на више локација и том приликом је ухапшено осам особа које се доводе у везу са терористичким нападом на полицијску станицу у Босанској Крупи приликом чега је убијен један, а рањен други полицајац.

Како је потврдио портпарол МУП-а Унско-санског кантона Аднан Бегановић синоћ је извршено више претреса на подручју града Бихаћа и Босанске Крупе. У Бихаћу је лишено слободе једно лице, иницијала К. Х., рођено 1971. године у Босанској Крупи, с тренутним пребивалиштем у Бихаћу", рекао је Бегановић.

Додао је да су полицајци из сектора криминалистичке полиције УСК, заједно с јединицом за подршку и асистенцију СИПА-е, учествовале у акцији.

"У Босанској Крупи лишено је слободе седам особа. Ради се о лицима иницијала Ш. Х., М. Х., Д. М., Б. М., М. Ј., Н. Р. Сва лица су задржана у просторијама за задржавање МУП-а. Код њих је пронађена одређена количина наоружања, одузете су централне јединице, паметни телефони, лаптопи, пријеносни рачунари, новац, УСБ стикови, те већа количина папира исписаних на арапском језику", додао је Бегановић.

Сви претреси проведени су у вези с кривичним д‌јелом тероризма, које се доводи у везу са нападом на полицијску станицу у Босанској Крупи.

"Укупно је лишено слободе осам особа, сви мушкарци", закључио је он у изјави за Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана