Ухапшено још двоје осумњичених да су помагали „шкаљарцу“, полицијски инспектори суспендовани

ГС
Ухапшено још двоје осумњичених да су помагали „шкаљарцу“, полицијски инспектори суспендовани

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске лишили су слободе још два лица на подручју Бањалуке због постојања основа сумње да су починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела Милошу Божовићу из Црне Горе.

АТВ је јавила да је синоћ полиција претресла познати бањалучки ресторан „План Б“ те да су приведени власници локала Петар Дукић и његов отац.

Како АТВ сазнаје у њиховој кући је боравио припадник шкаљарског клана Милош Божовић који је јуче ухапшен у Бањалуци.

У саопштењу из МУП-а Српске истичу да је у току криминалистичка обрада над П.Д. и Г.Д, коју су синоћ лишени слободе, а полицијски службеници врше претреси које наведена лица користе на подручју Бањалуке.

-Лице М.Б. синоћ је предато у надлежност Суда БиХ, док је лице М.М. које се сумњичи да је као полицијски службеник МУП-а Републике Српске починио кривично дјело помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела уз Извјештај о учињеном кривичном дјелу, предат Окружном јавном тужилаштву Бањалука - наводи се у саопштењу.

Бањалучком Окружном јавном тужилаштву достављен је извјештај против главног полицијског инспектора Младена Миловановића (37) из Бањалуке због постојања основа сумње да је починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Извјештајем достављеним Окружном јавном тужилаштву Бањалука обухваћени су и инспектори Предраг Ватреш и Горана Речевић због постојања основа сумње да су такође починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

У саопштењу из МУП-а Српске наглашава се да су сва три полицијска службеника суспендована, а наставља се истрага и даље активности у овом предмету.

Милош Божовић из Цетиња, који је након дужег бјекства ухапшен у Бањалуци, осумњичен је за учешће у убиству суграђанина Ранка Вулетића, док Миловановића, који је пао са њим, терете да му је помогао након кривичног дјела. Њих двојица приведени су у суботу поподне у Бањалуци, а са њима су пали инспектори Ватреш и Речевић.

-Лице блиско такозваном шкаљарском клану, саслушано је у Тужилаштву БиХ у својству свједока у предмету „Дарко Елез и други“ -потврдио је јутрос Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Он је подсјетио да је Тужилаштво БиХ јуче затражило саслушање овог лица и да спроводи опсежнију истрагу у предмету „Дарко Елез и други“, у којој се истражују елементи организованог криминала повезани са више тешких кривичних дјела.

Извјештај против инспектора је јуче доставила Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, а осумњичени Миловановић је спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука ради испитивања.  У наставку поступка истраге тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора за њега.

Осумњичени Ватреш и Речевићева су након обављене криминалистичке обраде пуштена и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

Божовић, којег повезују са криминалним „шкаљарским кланом“, ухапшен је на основу потјернице црногорских власти, које га терете за тешко убиство Вулетића. Наводно је у вријеме хапшења био у друштву са Миловановићем, који је главни инспектор у Управи криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске.

Извор близак истрази је рекао „Гласу Српске“ да се сумња да је инспектор помагао бјегунцу у скривању. Он је наводно одавао повјерљиве информације криминалцима. Према његовим ријечима, Ватреш је прије хапшења био у друштву тог двојца, па је приведен да се види да ли има везе са скривањем бјегунца.

Из МУП-а РС, наводећи иницијале, саопштили су да је Божовић ухапшен на основу међународне Интерполове потјернице за тешко убиство.

- М. М. је ухапшен због постојања основа сумње да је као полицијски службеник МУП-а Српске починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела - казала је портпарол МУП-а Мирна Миљановић и додала да су у оквиру акције на подручју Бањалуке ухапшена још два полицијска службеника П. В. и Г. Р.

Осумњичене су ухапсили припадници УКП-а МУП-а РС у сарадњи са припадницима Жандармерије. Божовић ће бити предат Суду БиХ који би требало да води процес екстрадиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана