Ухапшено 9 људи на основу потјерница због крађа и превара, међу њима и Бјелорус

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Службеници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су данас држављанина Бјелорусије чији су иницијали З.А. за којим је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево расписало потрагу због тешке крађе.

Ово лице је контролисано на изласку из БиХ на граничном прелазу Каракај и предато је службеницима МУП-а Кантона Сарајево. Службеници ове јединице ухапсили су у сриједу, 16. фебруара, држављанина Србије, чији су иницијали Д.Б. (31), након што је утврђено да је за њим Интерпол расписао потјерницу због преваре, након чега је предат Судској полицији Суда БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Вишеград, у сриједу су, приликом изласка из БиХ на прелазу Вардиште лишили слободе лице иницијала В.Ђ. и предали МУП-у Кантона Сарајево, који је за њим расписао потрагу због кривичног дјела рачунарска превара.

Службеници ове јединице су у понедељак, 14. фебруара, на истом прелазу ухапсили лице чији су иницијали Д.А. јер га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора. Лице Д.А. предато је службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина. Службеници Јединице граничне полиције Брод 16. фебруара су на изласку из БиХ на прелазу Брод ухапсили мушкарца С.А, којег потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела лака тјелесна повреда, те предали службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.

Држављанина Хрватске чији су иницијали М.Ш. у уторак, 15. фебруара, ухапсили су припадници Јединице граничне полиције Дољани при уласку у БиХ на прелазу Ораховље, јер је установљено да га потражује Општински суд у Мостару због кривичних дјела тешка крађа и крађа. Он је предат Судској полицији Широки Бријег. Истог дана, приликом уласка у БиХ на прелазу Хум, ухапшен је мушкарац А.Ш. за којим је МУП Кантона Сарајево расписао потрагу због кривичног дјела изнуда, након чега је предат припадницима кантоналног МУП-а.

На Међународном аеродрому Сарајево, 15. фебруара су припадници Граничне полиције БиХ на лету из Франкфурта ухапсили држављанку БиХ чији су иницијали С.Х. јер је утврђено да је због крађе потражује Општински суд у Сарајеву. Она је предата службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево. Службеници Јединице граничне полиције Бијељина, у понедјељак, 14. фебруара, на уласку у БиХ ухапсили су држављанку Србије чији су иницијали М.Г. за којом је Интерпол расписао потрагу због трговине дрогом у оквиру криминалне групе. Она је предата Судској полицији Суда БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана