Ухапшени због талачке кризе у Рудом предати тужилаштву

ГС
Ухапшени због талачке кризе у Рудом предати тужилаштву

ФОЧА - Четири лица која су ухапшена у вези са талачком кризом у Рудом предата су јутрос Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву, речено је Срни у Полицијској управи Фоча.

Уз ухапшене Тужилаштву је предат је и извјештај о почињена четири кривична дјела - противправно лишење слободе, спречавање службеног лица у вршењу службене радње, недозвољена производња и промет оружја, те изазивање опште опасности.

Портпарол Полицијске управе Фоча Свјетлана Говедарица река је да су ова четири лица у надлежности Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Полиција је јуче у Рудом ухапсила три лица, и једно у Вишеграду, а извршени су и претреси на више локација у објектима које користе ухапшени.

Драма која је почела јуче ујутру окончана је након шест часова, а Вулета Арсића, власника меснице и клаонице који је и изазвао драму за сада терете за противправно лишење слободе  и спречавање службеног лица, односно судских полицајаца у вршењу службене радње.

Како је "Гласу Српске" јуче потврђено,  полиција је у Рудом ухапсила сина власника меснице и клаонице Мирка Арсића те раднике Драгана Бјелића и Огњена Новаковића.

Све је почело јутрос када су судски полицајци дошли у клаоницу како би привели Вулета Арсића ради одвођења на рочиште на суд у Вишеграду. Након  су ушли у Арсићев посјед, односно у круг клаонице, он им је из исте почео пријетити уз ријечи да је у капију пустио струју.

Арсић је након тога побјегао кроз задњи дио објекта, те се својим возилом удаљио у правцу Вишеграда гдје отишао на суд, након чега је и ухапшен.

Међутим, радници судске полиције остали су у простору клаонице и њима Арсићеви радници, међу којима су и била два Арсићева сина нису омогућили да напусте простор клаонице.

Драма је окончана у поподневним часовима и судски полицајци Републике Српске су пуштени из круга меснице и клаонице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана