Ухапшени због напада на полицију на „Јагњијади“

ГС
Ухапшени због напада на полицију на „Јагњијади“

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Александар С. (20) и Дражен Д. (39) ухапшени су због сумње да су напали полицијску патролу на Гастро – туристичкој манифестацијеи „Јагњијада 2022“ у мјесту Вучија Лука, потврђено је "Гласу Српске".

Према нашим информацијама претходно није било никаквог инцидента и осумњичени су из чиста мира насрнули на полицајце који су обезбјеживали манифестацију.

Из Полицијске управе Источно Сарајевоп, наводећи иницијале, саопштили су да се инцидент десио јуче.

– Против поменутих Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ – саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Истога дана због ометања службених лица у вршењу службене радње ухапшене су још три особе, које су санкционисани у складу са Законом о прекршајима Републике Српске због учињеног прекршаја „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“.

У протеклих шест мјесеци ове године на подручју Полицијске управе Источно Сарајево забиљежена су два напада на овлаштена службена лица.

Полицијска управа Источно Сарајево најоштрије осуђује сваки вид напада на полицијске службенике приликом обављања службених послова и задатака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана