Ухапшени због изнуде новца од одборника

Срна
Ухапшени због изнуде новца од одборника

САРАЈЕВО - Припадници Федералне управе полиције (ФУП) ухапсили су два лица из Новог Травника због сумње да су починила изнуду од одборника Скупштини Средњобосанског кантона.

У оперативној акцији “Долина” ухапшени су В.Б. (49) и А.В. (37), осумњичена и за извршење кривичних дјела изазивање опште опасности, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја или експлозивних материја, саопштено је из ФУП-а.

Осумњичена лица су дужи временски период с циљем стицања противправне имовинске користи, уз пријетњу силом, од одборника у Скупштини Средњобосанског кантона, вршили изнуду, односно захтијевали одређени новчани износ.

Приликом претреса пронађен је већи број ватреног оружја, одређена количина канабиса, већа количина новца, те мобилни телефони и сим картице који су кориштени у извршењу кривичних дјела.

Наведена лица биће предата Тужилаштву Средњобосанског кантона на даље поступање, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Акција је спроведена под надзором кантоналног Тужилаштва Средњобосанског кантона уз асистенцију Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Полиција, како се наводи, наставља активности с циљем документовања кривичних дјела и других починилаца који се могу довести у везу са овим случајем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана