Нови детаљи акције "Маркет": Вриједност одузете дроге 40.000 евра

Н.Т.
Нови детаљи акције "Маркет": Вриједност одузете дроге 40.000 евра

САРАЈЕВО – Вриједност килограм кокаина који је одузет у акцији „Маркет", у којој је ухапшено шест особа, процјењује се на око 40.000 евра.

Ово је казао директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић који је истакао да ће бити настављен рад на борби против криминалитета, са посебним акцентом на спречавање производње и промета опојних дрога.

- Полиција константно прати и хапси организоване криминалне групе како би што мање дроге дошло на улице и до грађана. Кокаин и марихуана најзаступљенија је дрога на улицама – изјави је Кострешевић

Шесторка која је „пала" јуче у акцији „Маркет" предата је у Тужилаштво БиХ.

Према незваничним информацијама у акцији су ухапшени Борис Грујић, Игор Зарић, Дамјан Тепић и Александар Лапчевић из Бањалуке, Славен Радинковић из Лакташа и Јован Шуман из Прњавора. је полиција те је ухапсила осумњичене и одузела килограм кокаина. Незванично сазнајемо да је један од осумњичених ухапшен у кафани док је играо на апаратима за срећу.

Осумњичени се терете да су као организована криминална група вршили кријумчарење и продају дроге на подручју Бањалуке и других мјеста.

Према незваничним информацијама из истраге Радинковић и Шуман осумњичени да су набавили заплијењени кокаин, док су Тепић, Зарић и Лапчевић били купци, а Грујић посредник. Извор близак истрази је рекао да је Зарић  куповао кокаин, за износ од око 18.000 евра за пола килограма, а да је остатак дроге био је намијењен другим купцима.

Према ријечима извора блиског истрази истражиоци су открили планирану купопродају наркотика те су пратили осумњичене.

Како се сазнаје три осумњичена су боравили у изнајмљеном стану, док су продавци дошли на договорено мјесто  за препродају дроге, на паркинг испред зграде те су са собом донијели кокаин. Одмах по њиховом доласку реаговала

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да ће осумњичени у законском року бити испитани, након чега ће поступајући тужилац донијети одлуку о приједлогу мјера притвора

-Акција "Маркет" реализована је координисаном сарадњом Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС и Тужилаштва БиХ, а у процесу откривања и идентификовања припадника структура нарко-криминала у БиХ и борби против кријумчарења већих количина тешких опојних дрога. Приликом реализације акције заплијењена је количина од око 1 килограма опојне дроге кокаин- саопштило је Тужилаштво БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана