Ухапшени у акцији "Волан" данас иду пред тужиоца

Срна
Ухапшени у акцији "Волан" данас иду пред тужиоца

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ саопштило је да ће два лица ухапшена на Палама, осумњичена за организовани криминал повезан са крађама моторних возила, током дана бити приведена поступајућем тужиоцу који ће их испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима.

Ријеч је о повратницима у чињењу истоврсних кривичних дјела, а који су оптужени и у оквиру предмета кодног назива "Волан", у којем се води поступак у Суду БиХ.

У саопштењу се додаје да су у наставку активности из области организованог криминала и крађе аутомобила, полицијски службеници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и Кантона Сарајево у координисаним активностима дјеловали под надзором Тужилаштва БиХ.

У оквиру ових активности извршени су претреси једне локације и четири возила која користе осумњичена лица, а која су након претреса и привремено одузета.

Активности су наставак акције спроведене прије два мјесеца у борби против организоване криминалне групе осумњичене за крађе великог броја скупоцјених моторних возила на подручју Бањалуке, Добоја, Сарајева и Тузле.

Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету.

Из МУП-а Српске претходно је саопштено да су припадници Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет, у сарадњи са службеницима МУП-а Кантона Сарајево, у оквиру истраге у вези са крађом скупоцјених возила, ухапсили два лица која се доводе у везу са кривичним дјелима организованог криминала, кријумчарења, тешке краће и прања новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана