Ухапшени у акцији „Кодекс“ предати у суд, због осумњиченог Вуковића интервенисала хитна помоћ

Небојша Томашевић
Foto: Н. Томашевић

БАЊАЛУКА -Седморица ухапшених у акцији „Кодекс“, који су осумњичени за шверц дроге и за које је затражен притвор, предати су у Окружни суд у Бањалуци, а том приликом интервенисала је хитна помоћ.

Сазнајемо да је осумњичени Милорад Вуковић звани Луис (42) морао да прими терапију за висок притисак па су позвани љекари.

Поступајући тужилац притвор је, осим за Вуковића, затражио за Филипа Бојића (29), Петра Марјановића (26), Владимира Зечића (22), Сашу Мирковића (26), Аљошу Марића (26) и Горана Ђуриуи (42) сви из Бањалуке.

Како је саопштено из бањалучког Окружног тужилаштва, приједлог притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци.

-  Тужилац је ставио приједлог за одређивање притвора  због бјекства осумњиченог лица, због  постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело - саопштено је из тужилаштва.

Наводи се да све осумњичене терете  да су починили  кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, а осумњичене Мирковића  и Марића  и за кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога.

Наводећи иницијале истакли су да је  расписана и потјерница за Луком Брковићем (22) који је у бјекству.

За њега је такође затражено да му суд одреди и притвор.

 - Осумњичени су у временском периоду од 2020.године до 6.децембра 2021. године,  набављали и препродавали  опојне дроге марихуана и кокаин корисницима на подручју града Бањалука- наводи се у саопштењу Тужилаштва.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у  Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана