Ухапшени у акцији „Глумац“ данас иду пред тужиоца

Срна
Ухапшени у акцији „Глумац“ данас иду пред тужиоца

САРАЈЕВО - Седам лица осумњичених за неовлаштени промет дрога, која су ухапшена на подручју Оџака и Шамца, данас ће бити предата Тужилаштву БиХ, гдје ће их поступајући тужилац испитати и донијети одлуку о даљим мјерама, саопштено је из ове правосудне институције.

Ова лица ухапшена су јуче у оперативној акцији „Глумац“, коју су на подручју Шамца и Оџака извели припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

Током акције, припадници СИПА су извршили претресе стамбених и пословних објеката и покретних ствари, те открили и привремено одузели 500 грама кокаина, око три килограма марихуане и десет мобилних телефона.

Ове активности дио су опсежне истраге реализоване на откривању и процесуирању организованих криминалних група, које дјелују на подручју БиХ и врше прекогранично кријумчарење опојних дрога, углавном са подручја Црне Горе у БиХ.

Акција је реализиована по наредби Суда БиХ, а под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ и у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, те министарстава унутарашњих послова Републике Српске и Посавског кантона.

Након што испита осумњичене, поступајући тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у односу на подношење приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране, као и координисања даљих истражних активности полицијских агенција у овом предмету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана