Ухапшени „шкаљарац“ и „кавчанин“, ликвидирали по Словенији

Танјуг
Foto: Приморске новице

ЉУБЉАНА - У опсежној полицијској акцији словеначке полиције на територији Пирана ухапшена су двојица припадника црногорског “кавачког” и “шкаљарског” клана. Слободе је лишено још једно лице, који је у акцији повријеђено, пише словеначки портал 24ур.

Портал 24ур сазнаје да су ухапшени Д. Ђ. и С. Б. које сумњиче да су у јануару 2023. године у Љубљани ликвидирали једну особу, као и многе друге припаднике шкаљарског клана, такође из Црне Горе. За трећег ухапшеног кажу да је вјероватно њихов помагач на подручју Словеније, али полиција то није потврдила.

Њихове намјере су биле нове ликвидације по Словенији, али их је полиција у томе осујетила. Наводи се да је полиција била принуђена да примијени присилу па је па је трећа особа повријеђена и њој је указана љекарска помоћ.

Из словеначке полиције за портал је потврђено да је љубљанска криминалистичка полиција у сарадњи с другим полицијама спровела акцију на подручју Порторожа, без навођења детаља.

Како преносе словеначке Приморске новице, полиција је затворила Белокришку цесту, а на терену је неколико припадника криминалистичке полиције у цивилу.

Државно тужилаштво у Љубљани потврдила је хапшење три особе, над којима су примијењена средства присиле, а једној је особи је током акције, због лакших повреда, указана љекарска помоћ.

-Приликом хапшења није кориштено ватрено оружје те није угрожена сигурност других особа нити да је ико други повријешен - навели су из полиције и додали да у циљу истраге не могу износити више детаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана