Дрогу производили и продавали у БиХ, Србији и Аустрији

Танјуг
Дрогу производили и продавали у БиХ, Србији и Аустрији

БЕОГРАД - По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, у сарадњи са СБПОК, након вишемјесечног предистражног поступка на територији Србије, данас је лишено слободе седам особа због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Како је саопштило Јавно тужилаштво за организовани криминал, ухапшени су: И.С, Н. З, А. Д, Г.Ч, Р.Д, С.Д. и М.Р, док један осумњичени није пронађен на адреси.

Та организована криминална група, чији је организатор И.С, је у периоду од средине 2021. до данас неовлашћено производила опојну дрогу марихуана у разним грађевинским објектима (лабораторијама) на територији Аустрије, Србије и БиХ. Како се наводи, у току су претреси на више локација на територији Србије, а само у Суботици, у једној од лабораторија данас је пронађено око 500 биљака канабиса у разним фазама раста.

У законом предвиђеном року полиција ће осумњичене уз кривичну пријаву спровести у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега бити саслушани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана