Ухапшени након талачке кризе у Рудом биће предати надлежном тужилаштву

ГС
Ухапшени након талачке кризе у Рудом биће предати надлежном тужилаштву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Лица ухапшена након окончања талачке кризе у Рудом биће задржана 24 часа у полицијским просторијама, а сутра ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предати Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву, рекла је Срни портпарол Полицијске управе Фоча Свјетлана Говедарица.

Она је навела да је полиција у Рудом ухапсила три лица, а једно у Вишеграду, те да су у току претреси на више локација у објектима које користе ухапшени.

Говедарица је рекла да се А.М, Н.О. и Б.Д, ухапшене у Рудом и В.А. који је ухапшен у Вишеграду налазе у просторијама полицијских станица у тим општинама.

Ухапшеним лицима се на терет ставља да су починили кривично дјело противправно лишење слободе.

Како је "Гласу Српске" потврђено,  полиција је ухапсила сина власника меснице Мирка Арсића те раднике Драгана Бјелића и Огњена Новаковића.

Ова драма окончана је након шест часова, а како сазнајемо Вулета Арсића који је јутрос и изазвао драму за сада терете за противправно лишење слободе  и спречавање службеног лица, односно судских полицајаца у вршењу службене радње.

Све је почело јутрос када су судски полицајци дошли у клаоницу како би привели Вулета Арсића ради одвођења на рочиште на суд у Вишеграду. Након  су ушли у Арсићев посјед, односно у круг клаонице, он им је из исте почео пријетити уз ријечи да је у капију пустио струју.

Арсић је након тога побјегао кроз задњи дио објекта, те се својим возилом удаљио у правцу Вишеграда гдје отишао на суд, након чега је и ухапшен.

Међутим, радници судске полиције остали су у простору клаонице и њима Арсићеви радници, међу којима су и била два Арсићева сина нису омогућили да напусте простор клаонице.

- Било је ту више радника који нису жељели да искључе струју из капије и пусте судске полицајце. Они су говорили да чекају да им се јави Арсић и каже да то учине - рекао је наш извор.

Драма је окончана у поподневним часовима и судски полицајци Републике Српске су пуштени из круга меснице и клаонице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана