Ухапшени мушкарац и дјевојка због пљачке златаре у Бијељини

Небојша Томашевић
Foto: Агенције

БИЈЕЉИНА -  Тузлаци мушкарац и дјевојка Х.В. (28) и  Х.А. (20) ухапшени су због сумње  да су пријетећи пишотљем 9. децембра лани опљачкали „Златарну Цеље“ у Бијељини и однијели накит вриједан 23.000 КМ.

Из Полицијске управе Бијељина саопштено је да поменуте терете за разбојништво, а да су их на основу потраге 2. јануара  ухапсили припадници Граничне полиције приликом уласка у БиХ.

- Оперативним радом на терену полицијски службеници Полицијске управе Бијељина дошли су до основа сумње да су Х.В. и Х.А. обоје из Тузле починили разбојништво 9. децембра на штету златаре у Бијељини. Пријетећи употребом оружја осумњичени су приликом извршења кривичног дјела отуђили и више мушких ланаца жутог злата, чиме је причињена материјална штета у износу од око 23.000 марака- наводи се у саопштењу полиције.

Додаје се да је у току  криминалистичка обрада лица лишених слободе, након чега ће исти бити предати у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.

Власница златаре раније је за медије испричала да је на дан пљачке око 18.30 часова у радњу ушао млађи брачни пар те су тражили да погледају мушке ланчиће.

-  Дјевојка је на глави имала качкет, очи су јој биле скривене испод качкета, мушкарац је имао црну капу на глави. У радњи је била једна радница која није ништа посумњала када су затражили да погледају неке ланчиће. Дјевојка се у једном тренутку одвојила од пулта, док је мушкарац испод јакне извукао револвер, запријетио нашој радници и зграбио ту пластичну футролу у којој су били златни ланци- изјавила је власница златаре и истакла да је радница доживјела велику трауму.

Камере  видео – надзора снимиле су ову пљачку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана