Ухапшени држављани Црне Горе удаљени из БиХ

Срна
Ухапшени држављани Црне Горе удаљени из БиХ

САРАЈЕВО - Тројица држављана Црне Горе који су ухапшени на Јахорини удаљени су вечерас са територије БиХ преко граничног прелаза Хум, саопштено је из Службе за послове са странцима БиХ.

Служба за послове са странцима данас је изрекла мјеру отказа боравка на територији БиХ за три држављанина Црне Горе јер се могу довести у везу са криминалним активностима, те могу угрозити јавну безбједност и поредак БиХ.

Ова три лица, која су синоћ на Јахорини ухапсили припадници МУП-а Републике Српске, након завршене криминалистичке обраде предата су у надлежност Служби за послове са странцима на даље поступање.

Служба је, након спроведеног поступка, овим лицима изрекла мјеру отказа боравка на територији БиХ, те су страни држављани у вечерњим часовима, преко граничног прелаза Хум удаљени са територије БиХ, наводи се у саопштењу.

Држављани Црне Горе чији су иницијали М.К, Ф.Р. и Б.С. ухапшени су јуче око 16.00 часова на Јахорини због сумње да се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела неовлаштена производња и промет дроге и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Они су послије криминалистичке обраде у Полицијској станици Источна Илиџа данас пребачени у Службу за послове са странцима БиХ.

Према наводима медија, ријеч је о члану криминалне организације Милану Кршићу из Црне Горе, те његовим тјелохранитељима Филипу Рогановићу и Бобану Сјеклоћу. За Кршићем је активирана међународна потјерница због више кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана