Погледајте привођење у акцији "Омерта" (ФОТО) (ВИДЕО)

Н.Т.
Ухапшени у акцији "Омерта" доведени у ПУ Бањалука
Foto: Дражан Оскар Поздеровић | Ухапшени у акцији "Омерта" доведени у ПУ Бањалука

БАЊАЛУКА - Особе које су ухапшене јутрос у акцији "Омерта" бањалучке полиције на сузбијању препродаје наркотика предати су у Полицијску управу Бањалука.

Полиција је у оквиру велике акције јутрос претресла кућу у насељу Лауш коју користи  особа од раније позната по кривичним дјелима, сазнаје „Глас Српске“.

„Гласу Српске“ је потврђено да је ухапшено више особа те да су организовани претреси на више локација. 

- Када сам кренуо на посао било је више полицајаца са фантомкама и аутоматским оружјем. Претресли су кућу комшије, не знам шта су радили - рекао је један Бањалучанин не желећи да се представи.

Према незваничним информацијама акција је започела рано јутрос и на мети су биле особе познате по шверцу дрогом и другим кривичним дјелима. 

У Полицијској управи Бањалука су истакли да ће више информација о овој акцији имати по окончању претреса и других ативности. Нису могли да износе детаље.

Како "Глас" сазнаје већина обухваћених акцијом су познати полицији од раније, а међу ухапшеним је Александар Милетић и Борис Грујић.

У јутрошњој акцији је управо била претресена и Грујићева кућа на Лаушу.

Грујић је у фебруару ове године хапшен у акцији „Маркет“ када је заплијењен килограм кокаина у вриједности од 40.000 евра.

За тај случај Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против држављанина Словеније Митје Контича, Бориса Грујића и још четири особе.

Александар  Милетић је јуну ове године неправоснажно осуђен на четири и по године затвора због покушаја убиства Синише Благојевића, војника Оружаних снага БиХ коме је на свадби забио нож у око!

 

Истрагом је обухваћен и његов брат Анђело Милетић, који се налази у Србији, преноси АТВ.

.И он је оптужен за учешће у премлаћивању војника на свадби, али је током суђења напрасно престао да долази на рочишта и за њим је расписана потјерница.

Иначе, Анђело је крајем прошле године осуђен на годину дана затвора због премлаћивања угоститеља Душка Бркића Гере у септембру 2017. године у Бањалуци. Казна му је замијењена за новчану у износу од 18.000 КМ.

У оквиру ове акције недавно је бањалучка полиција заплијенила 1.100 грама кокаина вриједности око 65.000 евра, а тада је ухапшен С.К. који се налази у притвору. Дрога је пронађена сакривена у бункеру испод мјењача у његовом аутомобилу „ауди“.

У акцији "Омерта" која се од јутрос спроводи на подручју Бањалуке, полиција је ухапсила А.М, М.Д, Б.Г, Н.К, А.А, Н.М. и М.Г. осумњичене за неовлаштену производну и промет опојних дрога и заплијенила око 1.6 кг кокаина и 400г марихуане од марта ове године.

Рекао је начелник Полицијске управе Бањалука Ђурица Вукелић и додао да је претресено 10 локација на подручју Бањалуке и једна у Котор Вароши. - Том приликом пронађене су двије војне пушке, пиштољ, новац и аутомонил

. Претреси су обављени на основи наредбе поступајућег судије Окружног суда Бањалука и уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука - рекао је Вукелић

. Према његовим ријечима за двије особе је расписана Интерполова потјерница, а за једном ће расписати данас.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана