Ухапшене три особе осумњичене да су убицама из региона набављале пасоше БиХ

ГС
Ухапшене три особе осумњичене да су убицама из региона набављале пасоше БиХ

БАЊАЛУКА - Марко Икић и још двије особе ухапшене су у акцији ”Верона” због сумње да се могу довести у везу са фалсификовањем путних исправа БиХ које су достављали криминалцима са потјерница и тако им омогућавали неометано кретање и скривање од истражних органа.

Како сазнаје АТВ осумњичени су обезбјеђивали документа махом за припаднике Кавачког клана, међу којима је био и Душан Јовановић Гиба који се доводи у везу са учешћем у мафијашким убиствима четири члана шкаљарског клана на Крфу и у Атини. Јовановић је крајем јануара протјеран из БиХ, након што је осуђен на осам мјесеци затвора управо због кривотворења исправа.

У МУП-у Српске наводе да су акција ”Верона”, по наредби Тужилаштва БиХ, на подручју Зворника реализовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са ПУ Зворник.

-У акцији ”Верона” ухапшене су три особе због сумње да су су починили кривична дјела организовани криминал, недопуштена трговина, фалсификовање исправе, компјутерска превара, фалсификовање или уништење службене исправе - саопштио је МУП Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је ухапшена тројка осумњичена да је на подручју Зворника ступала у контакт са више криминалаца и припадника организованих криминалних група из више земаља у Европи.

Ради се о особама за којима су биле расписане потјернице због најтежих облика кривичних дјела (тешка убиства, недозвољена производња и промет опојних дрога и др.) којима су организовали и посредовали у издавању личних карата и путних исправа БиХ на основу фалсификованих иностраних докумената - наводе у полицији.

Додају да су по налогу Суда БиХ извршени претреси на пет локација при чему су одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

-Пронађено је и одузето више печата институција Републике Српске и БиХ, средњих школа, приватних предузећа, обрасци, увјерења и потврде, мобилни телефони и други предмети - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана