Ухапшенe још двe особе у Брчком због изборне преваре

Срна
Foto: Илустрација

БРЧКО - Полиција Брчко дистркта ухапсила је лица чији су иницијали П.М. (51) и Ј.Р. (33) због основа сумње да су починили више кривичних дјела изборне преваре у вези са предстојећим локалним изборима, саопштено је из Полиције.

Лице чији су иницијали П.М. се сумњичи да је починило кривично дјело примање награде или другог облика користи у вези са кривичним дјелом превара при гласању, док се лице Ј.Р. сумњичи да је починило кривично дјело давање награде или другог облика користи за трговину утицајем у вези са кривичним дјелом превара при гласању.

Ова лица ће након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата Тужилаштву Брчко дистрикта на даље процесуирање.

"Полиција ће, под надзором Тужилаштва дистрикта, наставити активности на истраживању неправилности које се тичу предстојећих локалних избора за простор Брчко дистрикта", наведено је у саопштењу.

Полиција дистрикта је прије неколико дана ухапсила лице чији су иницијали С.Б. због сумње на изборну превару. Овом лицу Тужилаштво дистрикта је одредило једномјесечни притвор.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана