Ухапшене двије особе због премлаћивања новинара Дервишевића

Небојша Томашевић
Ухапшене двије особе због премлаћивања новинара Дервишевића

БРЧКО - Полиција Брчко дистрикта ухапсила је двије особе због сумње да су учествовале у нападу и премлаћивању новинара портала "Times.ba" Мирзе Дервишевића, потврђено је "Гласу Српске".

Према нашим сазнањима, једна особа је осумњичена да је  нападач, а  друга је ухапшена јер није хтјела да ода име нападача.

Како сазнајемо, осумњичени су откривени на основу снимака видео надзора.

Извор близак истрази је рекао да је непосредно након напада снимљен аутомобил који иде из улице гдје се све десило и у којем су како се сумња довезли и одвезли нападачи.

На снимку се осим возила види и мушкарац који прича са особом у аутомобилу који је идентификован, али није хтио одати идентитет возача аутомобила, па је задржан у полицији. Друга особа  која је ухапшена одговара опису нападача. 

Поменути  аутомобил је заплијењен и биће предмет истраге. Још се трага за сувозачем, а води се и истрага о налогодавцима овог напада.

Дервишевић је за „Глас“ истакао да је презадовољан радом Крим- полиције и припадника Јединице специјалне полиције Брчко Дистрикта.

- Синоћ ми је додијељена пратња из Јединице специјалне полиције и осјећам се сигурније. Надам се да ће се убрзо открити починиоци  напада. Полиција убрано ради на рјешавању овог дјела и ја се овом приликом морам захвалити на њиховој професионалности и брзини. Сада је све на тужилаштву које треба да одлучи да ли ће осумњичени бити задржани како би се прикупили сви докази или неће - казао је Дервишевић.

Он је нападнут 19. августа и брутално претучен када му је нападач пришао с леђа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана